top of page

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

RECENT POSTS: 

Peçko Pide

Hafta sonu keşfimin rotası Kilyos'ta ki Peçko Pide oldu. Karadeniz pidesini hakkıyla yapan belli başlı mekanlarımız var, onlardan biri de Peçko. Yaklaşık 1 sene olmuş burası açılalı, odun fırınında çıtır çıtır kızarıyor pidelerimiz.

"Peçko" fırın demekmiş, isminin nasıl koyulduğunu merak ediyorsanız pidenizi yerken sorun derim :)

Ürünlerin çoğu Karadenizden geliyor, dondurulmuş ürün kullanılmıyor. Zekeriyaköy'e kadar servis yapılıyor benden tavsiye gelip burada yemeniz olacak. Dekorasyonu sıradan pidecilerden hiç değil, tatlı olarak künefe ve katmer yer alıyor. Katmeri denemeden kalmıyorum tabii bu kadar yol gelmişim çayımın yanına bir tatlı iyi gider diyorum.

Ustayla iyi anlaşıyoruz bol muhabbetle çekimlerimizi tamamlıyoruz daha önce bir kanaldan gelmişler, tecrübeli çıkıyor usta çekim konusunda. Fotoğrafladığım pide full karışık içinde yok yok. Mantardan, pastırmaya, yumurtadan, sucuğa hepsinden bol bol koyuyorlar. Malzemeden çalma yok, fiyatlarda 20-25 tl arasında değişiyor. Beğenenlerin tavsiyeleri ile müdavimlerimiz oluşsun diyorlar, öyle hınca hınç dolalım mantığında değiller bu nedenle de kaliteden ödün vermeyeceklerini yineliyorlar. Pide dışında menüde kebaplar ve beyti bulunuyor.

Katmer dışarıdan hazır geliyor, o da odun fırınında dakikalar içinde pişiyor. Baymayan tam kıvamında ayarlanmış her şeyi pidenin üstüne de pek güzel gitti :)

Günün her saati kahvaltı etmekte mümkün, görseli bile bu kadar yememe rağmen iştahımı açıyor.

Kısacası gidilen yola değiyor, yolunuzu düşürünüz ve selamlarımı iletiniz. Bir yeri daha keşfetmenin memnuniyeti ile yeni keşfedeceklerimin heyecanıyla şimdilik Peçko'dan bu kadar..

Adres;

Kumköy Mahallesi, Demirciköy Caddesi, No 1/A, Sarıyer, İstanbul


bottom of page